خوراکی های مفید و غیرمفید برای دردهای مفصلی
مواد غذایی که باید از مصرف آن اجتناب کنید:
۱ -گوجه فرنگی: دانه های این گیاه سرشار از اسید اوریک است.
۲
-مصرف زیاد گوشت قرمز: مبتلایان به آرتریت باید میزان مصرف غذاهای حاوی
فسفر مانند گوشت قرمز را محدود کنند. زیرا هر چه فسفر بدن افزایش پیدا کند،
بدن کلسیم بیشتری از دست می دهد.
۳ -مصرف زیاد شیر: پورین موجود در شیر، اسید اوریک بدن را افزایش می دهد.
۴ - روغن نباتی: روغن هایی مانند روغن دانه سویا، آفتاب گردان و... سرشار از اسید چرب امگا۶ است و باعث افزایش التهاب می شود.
محققان مصرف اسیدچرب امگا6 رابه اندازه اسیدچرب امگا3توصیه نمی کنند.
۵ -قند: قند برای درد مفصل مضر است.از طرفی مصرف قند باعث افزایش وزن می شود که روی مفصل ها فشار وارد می کند.
۶
- کافئین: کافئین درد آرتریت را تشدید می کند. کافئین، ماده مغذی و حیاتی
را از بدن خارج می کند و در نتیجه بدن را به درد مستعدتر می کند.
۷
-غلات حاوی گلوتن: گلوتن، مخلوطی از پروتئین های موجود در غلات است. غلات
حاوی گلوتن مانند جو، گندم و جو دوسر علایم آرتریت را افزایش می دهد.
۸ -گیاهان از تیره بادمجان: بادمجان، فلفل دلمه ای قرمز و سیب زمینی سرشار از الکالوئید است که التهاب ایجاد می کند.
بنابراین برای درمان درد مفاصل، از مصرف این گیاهان بپرهیزید.
غذاهایی که باید مصرف کنید:
۱
-ماهی: اسید چرب امگا۳ موجود در بدن التهاب مفصل را کاهش می دهد. امگا۳،
تولید آنزیم هایی را که بافت های غضروف را از بین می برد، متوقف می کند.
۲ -چای سبز: سرشار از آنتی اکسیدان است که درد آرتریت را کاهش می دهد. علاوه بر آن نیکوتین موجود در چای درد را تسکین می دهد.
۳ -روغن زیتون: آنتی اکسیدان و اسید چرب امگا۳ موجود در این روغن، التهاب موجود در مفصل را از بین می برد.
۴
-پرتقال: میوه های مرکباتی مانند پرتقال سرشار از کلاژن است که برای سلامت
بدن مفید است. ویتامین C در حفظ سلامت استخوان نیز موثر است.
۵ -پیاز: پیاز و پیازچه حاوی ماده شیمیایی نادر به نام کورستین است که درد را تسکین می دهد.
۶ -زردچوبه: این ادویه خاصیت درمانی دارد. خاصیت ضدالتهابی آن درد و التهاب آرتریت را کاهش می دهد.
۷ -گیلاس: آنتوسیانین موجود درآن درتقویت کلاژن موثر است.
۸ - زنجبیل: خاصیت ضدالتهابی این گیاه مشابه زردچوبه است